Viikkorytmi ja vuodenkierto


Säännöllinen rytmi luo perustan Mansikkalan arkeen. Ennakoitavissa oleva, toistuva ja tarpeenmukainen toiminta sekä yhtenäinen ja hengittävä tapa, jolla asiat tehdään, luo lapselle rauhaa, turvallisuudentunnetta ja luottamusta.

Päivärytmin lisäksi Mansikkalassa eletään viikkorytmiä, missä vuorottelevat erilaiset toiminnot viikon eri päivinä.


Maanantaisin on eurytmiaa

Pienten lasten eurytmiassa yhdistyy sadut, lorut, liike ja musiikki. Kaunis hetki vie mukanaan "taikamaahan" ja antaa uudelle viikolle ihanan alun!


Tiistai on metsä-päivä

Metsä voimaannuttaa, inspiroi, vapauttaa, vastuuttaa,
opettaa ja auttaa. Se suhisee, kahisee, ropisee, kopisee, ja paukkuu. Se on sileä, pehmeä, kova, pistävä, kylmä, kuuma...
Mansikkalan lähimetsä on jokaisen pienen retkeläisen unelmapaikka! Eväät omalla taukopaikalla maistuvat ja leikki jatkuu. Mansikkalassa toteutetaan Suomen Ladun Metsämörri -ideologiaa kouluttautuneen ohjaajan opastuksella.Keskiviikkoisin maalataan

Kynttilän syttyesssä alkaa maalaushetki. Ilma on täynnä odotusta... ja luovuus pääsee valloilleen!


Torstaisin leivotaan

Leivät, pullat, sämpylät, piparit ja piirakat valmistuvat pienten leipureiden kätösissä.
Ja kyllä, saa taikinaakin vähän maistaa!

"Ohraa ja kauraakin, laarit täynnä viljaa.
Aikaa taas laulaakin, pellot ovat hiljaa.
Jyväset, kultaiset, oottaa jo leipojaa."
Perjantai on kodintöiden päivä

Päiväkodin hoitaminen kuuluu kaikille Mansikkalan kasvattajille. Lapset osallistuvat jäljittelyn kautta, vieden virikkeet mukaansa leikkeihin.


Vuodenkierto

Mansikkalassa eletään vuodenkierron mukana monella tapaa. Vuodenaikapöytää saa ihastella molemmilla puolin päiväkotia, aterioissa maistuu kauden kasvikset ja viljat, lauluissa ja saduissa soi vuodenkierto. Pyhiä ja merkkipäiviä vietetään erilaisin juhlamenoin, usein koko perheen voimalla.